Naturaktiviteter

Vandringar, cykelturer, geocaching, paddling, grotturer och naturguidning. Jag ordnar turer som passar barn, ungdomar, vuxna och familjer. Jag vill främja mångfald och ser gärna att människor med olika bakgrund och olika förutsättningar deltar. Mitt mål är att fler ska ha möjlighet att komma ut, känna sig trygga och ha roligt i naturen.


Dricksvatten längs Upplandsleden

I många år har det sagts att det finns få möjligheter att fylla på dricksvatten längs Upplandsleden. Nu har jag rekat och hittat nästan 50 godkända ställen. Dessa hittar du nu i Naturkartan (finns även som app).

Vissa sträckor saknar fortfarande dricksvatten och längs vissa finns det bara vatten sommartid, men om man tar vatten som rinner och kokar det ordentligt innan man dricker bör det vara ok. Ett uppdrag från Upplandsstiftelsen.


Inspirationsdagar i utomhuspedagogik

c_NP1A3238På uppdrag av AlphaCE utformar och utför jag och Friluftsfrämjandet i Uppsala inspirationsdagar i utepedagogik. Inspirationsdagarna vänder sig till SFI-lärare och andra som har undervisning för vuxna invandrare.

Vi vill inspirera till en upplevelsebaserad pedagogik där hela kroppen och alla sinnena används i inlärningen. Utepedagogik främjar dessutom  delaktighet och social gemenskap, fysisk och psykisk hälsa, samt naturkänsla och miljömedvetenhet.


Friluftsliv för unga med utländsk bakgrund

IMG_6165 I samarbete med Friluftsfrämjandet i Uppsala och olika invandrarföreningar arrangerar jag friluftsaktiviteter för barn och ungdomar med utländsk bakgrund.


Geocaching

DSCN1192Geocaching är perfekt för att hitta fina platser, komma iväg på äventyr eller få nya perspektiv på platser man passerar varje dag. Alla kan geocacha: unga och gamla, stadsbor och lantisar, extremidrottare och soffpotatisar. Man väljer själv var, när och hur man geocachar.
Läs mer om geocaching på www.geocaching.com

I samarbete med Friluftsfrämjandet har jag arrangerat friskvårdsdagar med geocaching för de anställda vid tekniska kontoret i Östhammars kommun.


Att överleva den svenska vintern

IMG_1307

Vintern i Sverige är mörk och kall. Det gör det svårt för många djur och växter att överleva och många dör också. Men det finns knep. Hur ser det ut i skogen på senhösten? Hur låter, luktar, smakar och känns det? Och hur hänger intrycken ihop med växternas och djurens överlevnadsknep? Under en höstvandring i skogen kan man fundera mycket kring det. Då aktiverar man både kroppen, sinnena och hjärnan.

I samarbete med Friluftsfrämjandet har jag arrangerat friskvårdsdagar med naturtema för de anställda vid tekniska kontoret i Östhammars kommun.